Om Ola

Ola Johansson är precis som många andra påverkad av vad som sker i vår omvärld. På sensommaren 2015 kunde han inte stillatigande se på längre.

Ola engagerade sig först i Refugees Welcome Stockholm och körde nyanlända från Stockholms Central till olika transitboenden. Och sedan genom att åka ned till grekiska ö-världen laddad med energi och donationer från nära och kära. Han såg då med egna ögon, behovet av ekonomisk hjälp på plats. Det blev starten till att bilda organisationen Hjälp till att hälpa! Sedan i början av hösten har han och flera andra genomfört ett antal resor till framför allt Lesvos där vi hjälper till att hjälpa. Där finns gott om organisationer på plats, men vi är unika i att gå in med direktstöd på plats.

Lyssna på Ola

Vad driver en människa att upprepade gånger lämna en bekväm tillvaro med familjen och arbetet som grafisk designer, för att istället helt fokusera på att ta hand om och hjälpa strandsatta flyktingar? Och dessutom betala för det? Lyssna på podcasten Innerligt och en intervju med Ola Johansson.

Lyssna på
intervjun
                                   Läs
intervjun